Neurofeedback-teraapia ja massaaž

Pakun neurofeedback teraapiat ja massaaži hubases salongis Kuressaares ja kord kuus Tallinnas

Neurofeedback-teraapia

Neurofeedback-teraapiat kasutatakse edukalt erinevate vaimsete kaebuste puhul – stressiga seotud probleemid, unehäired, ärevus, keskendumisprobleemid, enesekindlus ja üleüldise emotsionaalsete kõikumiste leevendamiseks. Inimene muutub vastupidavamaks välistele muutustele ja taastab aju normaalse funktsionaalsuse. See võimaldab ajul eneseregulatsiooni teel jõuda rahulikumasse, lõdvestunud ja inimese elu toetavasse mustrisse.

Klassikaline massaaž

Klassikaline massaaž viiakse läbi massaažilaual ja selle toimel paranevad vere- ja lümfiringe ning ainevahetus, tugevneb immuunsussüsteem, väheneb lihaspinge ja stress. Massaaž mõjub lõõgastavalt vaimsete ja füüsiliste ülepingete korral ning sel on organismile nii otsene kui ka reflektoorne mõju nahas leiduvate närviretseptorite kaudu, mis on tihedalt seotud kesknärvisüsteemiga. Vajadusel kombineerin klassikalist massaaži spordi-, aroomi-, lümfi ja reflektoorse massaažiga või pakun liike eraldi.

Tai massaaž

Tai massaaži iseloomustab kogu organismi haarav terviklikkus, mida soovitatakse erinevate haiguste ennetamiseks ja ravi toetamiseks. Massaaž koosneb venitavatest joogal põhinevatest harjutustest, mis soodustavad lühenenud lihaste pikkuse taastamist, pinges lihaste lõõgastamist ja liigesliikuvuse parandamist. Hingamise rütmis teostatav massaaž mõjub rahustavalt, aitab organismil vabaneda liigsest vedelikust, toksiinidest, normaliseerida vere- ja lümfiringlust.

Neurofeedback teraapia – mis see on ja kuidas toimib?

Mille puhul?

  • stress, info üleküllusest tingitud ülekoormus, suured elumuutused, emotsionaalne ebastabiilsus
  • peavalud, migreen
  • ATH, ärevus, depressioon
  • keskendumisraskused, tugevalt hajevil olek
  • unehäired, probleemid lõdvestumisel
  • pikaaegne krooniline valu või mõni muu seisund, mis hoiab närvisüsteemi pingeseisundis
  • sõltuvuslikud käitumised
  • kasutatakse ka suurt pingutust nõudvatel eluperioodidel (spordivõistlusteks valmistumine, uute projektide ellu viimine)
  • otsustusraskused, asjade edasi lükkamine

Millal ja kui palju?

Sageduse saab valida võimaluste ja enesetunde järgi. Kuna esmane lühiajaline mõju kestab ca nädala (kergem enesetunne, rahuliku meel), soovitatakse ka ideaalseks sageduseks kord nädalas. Harvemini käies ei jää siiski mõju nõrgemaks, vaid lihtsalt pikaajaliste tulemusteni jõutakse aeglasemalt -sessioonide mõju on kumulatiivne. Kokku soovitatakse minimaalselt 5 korda, jäävamad muutused alates 10 korrast. Neurofeedback on mõeldud pikaajaliseks teraapiaks (oleneb inimese seisundist), sest aju vajab mitmekordset harjutamist, et uued ühendused püsivaks muutuksid.

Täiskasvanutel on muutuste tajumine erinev – osadel kohene, teised märkavad mõju pikema aja jooksul tagasivaadates ning kolmas grupp ei märkagi ise, vaid saavad tagasisidet hoopis teistelt.

Laste puhul on imeline see, et nende ajud on väga plastilised (+ nad ei mõtle üle ega kahtlusta, kas see töötab) ja muutused tulevad kiiresti ning jäävad püsima.

Esmane mõju peale teraapiat on sügav lõõgastus, värskem enesetunne, mentaalne erksus ja kohalolu suurenemine. Pikas perspektiivis vähenevad piiravad käitumismustrid ja tänu sellele tulevad esile toetavad sisemised ressursid. See on hüppelauaks kõrgema teadlikkuse saavutamisel, rahu ja tasakaalu leidmisel. Neurofeedbackil ei ole ebasoodsaid kõrvalmõjusid.

PS! Neurofeedback ei muuda sinu eest su elu, vaid annab su närvisüsteemile tugeva toetuse, et saaksid vajalike sammudega ise edasi minna.

“Tulin neurofeedback sõbranna soovitusel, kes oli saanud abi oma raske uneprobleemiga. Peale esimest kuute korda juhtus üks traagiline sündmus, millele oleksin varem reageerinud valuliselt. Peale neurofeedbacki tundsin, et mul on peas ruumi, et teha otsuseid rahulikult ja ressurssi, et tulla olukorraga toime. Kui varem oleks selline sündmus mind hoidnud magamata, siis nüüd magasin eriti sügavalt- keha tundis, mis tal vaja on ja tegi just seda, mida vaja. Olen rahulikum ja tasakaalukam. “

Heli, 43

Mis on neurofeedback-teraapia?

NeurOptimal® neurofeedback teraapia kuulub biotagasiside tehnoloogia hulka. Selline meetod kasutab reaalajas aju aktiivsuse informatsiooni, treenib ja parandab aju eneseregulatsiooni. Seda peetakse hetkel üheks kõige efektiivsemaks, intuitiivsemaks ja ohutumaks aju treenimise süsteemiks maailmas. Teraapia ajal oled sa ühendatud viie sensoriga ja kuulad kõrvaklappidest muusikat. Tarkvara annab väga täpsed ja lühikesed pausid muusikasse sel ajal kui ajus toimub seisundi muutus. Need pausid kutsuvad närvisüsteemi tagasi praegusesse hetke ja annavad ajule võimaluse ennast reguleerida loomulikku, lõdvestunud ja inimesele toetavamasse mustrisse. See seisund võimaldab kehal tööle panna isetervenemise protsessid. Praegune NeurOptimal® versioon suudab reageerida 265 korda sekundis ning tuua teadvus ja alateadvus (ajulained) lähemale madalamatele sagedustele. See on sarnane meditatiivse seisundiga – ärkvelolekus lõdvestumine, olemine siin ja praegu.

Neurofeedbacki kasutusajalugu näitab, et sellise teraapiavormi kasutamine saavutab märkimisväärseid tulemusi erinevate vaimsete häirete puhul. Antud valdkonnaga on tegeletud üle neljakümne aasta ja teraapial on positiivne mõju üldlevinud probleemidele nagu stressiga seotud kaebused, unehäired, ärevus, ebastabiilne emotsionaalne seisund, keskendumisega ja enesekindlusega seotud probleemid. Seda kasutatakse ka spetsiifilisemate probleemide leevendamiseks nagu sõltuvus, krooniline valu, raevuhood, epilepsia, Tourette sündroom, insuldijärgne ajukahustus, trauma jne. (allikas: manu.yoga)

Kirjuta kindlasti, kui sul tekib küsimusi!